Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - گروه سرمایه گذاری ایرانیان دارای زیرمجموعه وسیعی از شرکت های متعدد بورسی و غیربورسی است که به شکلی فعال و رو به جلو حرکت می کنند به طوری که تنها در بخش شرکت های بورسی طی 9 ماهه سال 99 رشد 31 برابری از ارزش بازار نسبت به بهای تمام شده پرتفوی را کسب نموده است.
شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان(پترول)، یکی از شرکت ها و از زیرمجموعه های شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و از جمله شرکت های سرمایه گذار در صنعت پتروشیمی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شرکت پترول نیز دارای زیرمجموعه وسیعی از شرکت های متعدد بورسی و غیربورسی است که به شکلی فعال و رو به جلو حرکت می کنند به طوری که تنها در بخش شرکت های بورسی طی 9 ماهه سال 99 رشد 31 برابری از ارزش بازار نسبت به بهای تمام شده پرتفوی را کسب نموده است.
این شرکت فعالیت گسترده ای در طراحی، سرمایه گذاری، مدیریت پروژه، فروش و هدایت منابع مالی به بازار سرمایه را برعهده دارد و به گفته رسول اشرف زاده مدیرعامل این شرکت، هلدینگ خلیج فارس مسئولیت توسعه صنایع تکمیلی در صنعت پتروشیمی را به پترول واگذار کرده است و این شرکت به جد با معرفی و عملیاتی کردن طرح ها توانسته است به بهره برداری از پروژه ها در مسیر زنجیره تولید و توسعه صنایع تکمیلی گام بردارد که نمونه بارز آن پتروشیمی لردگان، ایلام، ارومیه و غیره است.
گروه سرمایه گذاری ایرانیان، در راستای خصوصی سازی و اجرای اصل 44 قانون اساسی و به جهت توسعه سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی در تاریخ 1389/11/16 با سرمایه 100 میلیارد ریال به صورت سهامی عام در تهران به ثبت رسید و هم اکنون با چند مرحله افزایش سرمایه این رقم به 20 هزار میلیارد ریال رسیده است و در حال انجام افزایش سرمایه به مبلغ 25 هزار میلیارد ریال است.
گزارش پیش رو، با اطلاعات و آمار دریافت شده از سوی حوزه مالی و سرمایه گذاری پترول، تحلیل بنیادی از وضعیت این شرکت ارائه می دهد. این گزارش به صورت اجمالی روند فعالیت گروه سرمایه گذاری ایرانیان را به لحاظ شاخص های مالی که مورد نظر سهامداران پترول در بازار سرمایه است را مورد ارزیابی قرار می دهد.
نماد "پترول" در گروه صنایع شیمیایی بازار سرمایه
شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان با نماد "پترول" در گروه صنایع شیمیایی بورس، در قالب سرمایه گذاری در سال 1393 در بازار پایه فرابورس ایران پذیرش و عرضه اولیه شد و در سال 1395 به بازار دوم بورس منتقل شده است. سرمایه ثبت شده شرکت پس از چندین مرحله افزایش سرمایه هم اکنون به 20 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است و قرار است افزایش سرمایه ای (افزایش سرمایه به مبلغ 25 هزار میلیارد ریال در حال انجام است) صورت گیرد و همچنین انجام افزایش سرمایه (از محل اندوخته سرمایه ای) در دستور کار قرار خواهد گرفت که شروع فرایند افزایش سرمایه پس از برگزاری مجمع عمومی عادی و تصویب صورت های مالی سالیانه در تاریخ پایان اردیبهشت 1400 امکان پذیر خواهد بود.
شرکت پترول از زیرمجموعه های شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است و هلدینگ خلیج فارس با مالکیت 69,69 درصدی پترول، به عنوان سهامدار اصلی این شرکت محسوب می شود.

عملکرد و وضعیت مالی پترول در بازده زمانی 98 و 99
بر مبنای آماری و اطلاعات طبقه بندی شده از بخش مالی پترول این طور برمی آید که سود خالص این شرکت در بازده شش ماهه منتهی به 1399/8/30 بیش از 407 درصد رشد داشته است که این رقم در مقایسه با سود خالص سال مالی 1399/2/30 بوده است که عمده­ ترین دلیل این مساله، واگذاری 99 درصد از سهام شرکت سرمایه­ گذاری مدبران اقتصاد است.
همچنن نکته حائز اهمیت دیگر تسویه بدهی ­های ارزی به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است که این مسئله ریسک­های ناشی از نوسانات ارزی را برای پترول کاهش داده است.

شرکت گروه پتروشیمی سرمایه­ گذاری ایرانیان به عنوان یک هلدینگ مالی ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، ترکیبی از سهام شرکت­های بورسی و غیربورسی را در ترکیب دارایی­ های خود دارد. در این گزارش ابتدا به معرفی و بررسی پرتفوی سهام بورسی، و پس از آن به بررسی شرکت های غیربورسی پترول که یکی از پتانسیل­ های اصلی شرکت است، می ­پردازیم.
شرکت های بورسی گروه سرمایه گذاری ایرانیان(پترول)
بر اساس اطلاعات دریافتی، ارزش روز پرتفوی شرکت های بورسی پترول بیش از 165 هزار میلیارد ریال است که نسبت به بهای تمام شده تحصیل این دارایی ­ها رشدی بیش از 31 برابری را نشان می ­دهد.
مهم ترین دارایی­ بورسی پترول، شرکت کود شیمیایی اوره لردگان است. که این شرکت، جز شرکت­ های فرعی و تحت کنترل پترول بوده است. این شرکت با ظرفیت تولید بیش از یک میلیون تن اوره و 673 هزار تن آمونیاک و با سرمایه­گذاری ارزی 754 میلیون یورو و حدود 15 هزار میلیارد ریال در ابتدای آذرماه سال جاری به بهره­ برداری رسیده است. بدیهی است تکمیل این طرح عظیم و ورود این شرکت به مدار تولید، باعث ایجاد منافع اقتصادی قابل توجه ­ای برای شرکت خواهد شد.

شرکت پترول مالک 21 درصد از سهام شرکت پتروشیمی کرمانشاه، تولید کننده محصول آمونیاک و اوره به ظرفیت 686 هزار تن است.
همچنین پترول مالکیت 4,7 درصد از سهام شرکت پتروشیمی جم را دارد که این پتروشیمی تولید کننده محصولات پلیمری از جمله الفین و از شاخه­ های سودآور صنعت پتروشیمی است.
از سوی دیگرشرکت پتروشیمی ارومیه یکی از شرکت­های فرعی پترول است که در مردادماه سال جاری در بازار دوم فرابورس ایران عرضه اولیه شد. این شرکت تولیدکننده محصولات کریستال ملامین، سولفات آمونیوم، اسید سولفوریک و همچنین با راه ­اندازی و بهره ­برداری از واحد سولفات پتاسیم قادر به تولید 40 هزار تن محصول سولفات پتاسیم و 50 هزار تن محصول اسید کلریدریک بوده است.
شرکت­های غیر بورسی پترول
پورتفوی غیر بورسی گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان شامل شرکت‌های پتروشیمی ایلام، صدف خلیج فارس، توسعه صنایع پایین دستی پترو ایرانیان، مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایرانیان است که در ادامه به تشریح هر یک از این مجتمع ها می پردازیم.

پتروشیمی ایلام
پتروشیمی ایلام به عنوان سیزدهمین مجتمع الفین صنعت پتروشیمی کشور با ظرفیت تولید 450 هزار تن اتیلن و 300 هزار تن پلی اتیلن سنگین که از سودآورترین محصولات صنعت پتروشیمی است، خوراک اصلی این واحد گاز اتان است که از پالایشگاه گاز ایلام تامین و پس از شیرین سازی در واحد SRU مجتمع ایلام به عنوان خوراک واحد الفین استفاده می‌شود. همچنین 107 هزار تن پروپیلن و 133 هزار تن بنزین پیرولیز نیز در این واحد تولید خواهد شد.
توسعه صنایع پایین دستی پترو ایرانیان
فعالیت اصلی شرکت توسعه صنایع پایین دستی پترو ایرانیان، تولید پلی پروپیلن به ظرفیت تقریبی 150 هزار تن است. خوراک این واحد عمدتا از واحد الفین شرکت پتروشیمی ایلام تامین خواهد شد. سرمایه­ گذاری انجام شده در این طرح شامل 36 میلیون یورو و 6,200 میلیارد ریال است که 55 درصد از مالکیت سهام این شرکت به صورت مستقیم در اختیار پترول بوده به ترتیب 40 و 5 درصد از سهام در اختیار شرکت ­های پتروشیمی ایلام و شرکت مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایرانیان است که این شرکت ­ها نیز وابسته به پترول هستند.
پتروشیمی صدف خلیج فارس
محصول اصلی تولید شده توسط شرکت پتروشیمی صدف خلیج فارس، کائوچوی مصنوعی در گریدهای مختلف (ESBR) به ظرفیت 136 هزار تن است. خوراک این محصول استایرن و بوتادین است که از شرکت ­های پتروشیمی پارس و جم در منطقه عسلویه تامین می شود. میزان سرمایه­گذاری انجام شده این پروژه شامل 189 میلیون یور و 14 هزار میلیارد ریال هزینه ریالی است که انتظار می­رود در سال 1401 به بهره ­برداری برسد.
شرکت مدیریت توسعه سرمایه پترول
شرکت مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایرانیان، یک شرکت سرمایه‌گذاری است که سرمایه‌گذاری‌های آن شامل شرکت های بورسی و غیر بورسی است. در تاریخ 30 آذرماه 1399، ارزش روز پرتفوی بورسی 7,881 میلیارد ریال که حدود 7 هزار میلیارد ریال مازاد ارزش بر بهای تمام شده سرمایه­ گذاری بوده است.
از اصلی­ترین و با ارزش­ترین دارایی ­های این شرکت در پرتفوی غیر بورسی، سهام شرکت کیمیای پارس خاورمیانه به تعداد 389,180,800 است که این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکننده­های متانول با ظرفیت 1,650 هزار تن است.
انتشار اوراق تبعی و بازارگردانی پترول توسط هلدینگ خلیج فارس در جهت حمایت از سهامداران
اوراق تبعی پترول یا بیمه سهام با نماد "هترول" برای شرکت پترول در سال 1399 منتشر شده است. روشی که ریسک سیستماتیک و بازده مورد انتظار سرمایه گذاران بورس را به حداقل می رساند.
همچنین هلدینگ خلیج فارس با هدایت صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سهام پترول و شرکت ­های زیرمجموعه آن از جمله پتروشیمی ارومیه و لردگان را برعهده دارد. این صندوق با عنایت به الزام بازارگردانی سهام توسط سازمان بورس، با تعامل و همکاری کامل و هم­راستا با سازمان بورس، اقدام به بازارگردانی و انجام تعهدات مربوط را بر عهده دارد.
تامین مالی پترول از بازار سرمایه
پترول در زمینه تامین مالی در بازار سرمایه در راستای کاهش و بهینه نمودن هزینه­های مالی اقدامات مناسبی را پیگیری و به سرانجام رسانده است. انتشار بیش از 3 مرحله اوراق سلف به ارزش 4,000 میلیارد ریال توسط شرکت پتروشیمی ایلام، انتشار 2.000 میلیارد ریال اوراق مشارکت توسط شرکت کود شیمیایی اوره لردگان، 3.000 انتشار میلیارد ریال اوراق مرابحه شرکت پتروشیمی صدف خلیج فارس از مهم­ترین اقدامات شرکت در این راستا است. همچنین شرکت موفق به اخذ موافقت اصولی انتشار اوراق سلف شرکت پتروشیمی ایلام به ارزش 5.000 میلیارد ریال و انتشار 3.000 میلیارد ریال اوراق اجاره برای شرکت توسعه صنایع پائین دستی پتروایرانیان است.
طرح­های توسعه پائین دستی در پترول و چشم انداز آینده
گروه سرمایه گذاری ایرانیان(پترول) با نوآوری در طرح ها و در راستای تکمیل و توسعه زنجیره تولید فعالیت می کند و این فعالیت ها در زمان تحریم های سختگیرانه صورت گرفته است. با این وجود شرکت پترول ضمن انجام مدیریت سرمایه گذاری و اجرای پروژه های توجیه پذیر در مجموعه های پتروشیمی اخیرا سه طرح پائین دستی پتروشیمی را تصویب و پیگیری می کند این طرح ها عبارتند از:
- طرح تولید کریستال ملامین با ظرفیت 20 هزار تن و با سرمایه­ گذاری 40 میلیون دلار در مجاورت شرکت کود شیمیایی اوره لردگان و با دریافت اوره به عنوان خوراک از این شرکت است.
- طرح تولید سود پرک با ظرفیت 45 هزار تن و با سرمایه­ گذاری 10 میلیون دلاری در منطقه عسلویه و با دریافت خوراک از پتروشیمی اروند است.
- طرح تولید متیل آمین با ظرفیت 23 هزار تن و با سرمایه­ گذاری 40 میلیون دلاری در منطقه سنقر کرمانشاه و با دریافت خوراک از پتروشیمی کرمانشاه و فن­آوران صورت خواهد گرفت.
فرهنگ سهامداری در پترول به گونه ای رقم خورده است که کسب سود برای سهامداران اصلی بویژه هلدینگ خلیج فارس و سهامداران بازار بوده است. این شرکت همواره سعی دارد نماد پترول را در بازار با هدایت پروژه های پربازده و سودآور پیش ببرد و همچنین با اجماع تفکر سهامداری بتواند علاوه بر بورسی کردن تمامی شرکت ها وزیرمجموعه های خود، این نمادهای بورسی را از سهام مورد توجه فعالان بازار سرمایه نشان دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گروه سرمایه گذاری ایرانیان گروه پتروشیمی سرمایه مدیریت توسعه سرمایه هزار میلیارد ریال هلدینگ خلیج فارس پتروشیمی ایلام 000 میلیارد ریال شرکت های بورسی افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی صنعت پتروشیمی صدف خلیج فارس بازار سرمایه سهام شرکت درصد از سهام توسعه صنایع هزار تن بورسی و غیر شرکت پترول شرکت ها غیر بورسی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۸۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان

ایسنا/همدان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان از رشد سه برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در این استان و قابلیت سرمایه‌گذاری بالای آن خبر داد.

احمد شانیان در دیدار با مدیران شرکت‌های وزارت دفاع در همدان، اظهار کرد: تویسرکان قطب تولید دارو در غرب کشور است و با توجه به ظرفیت استان در تولید گیاهان دارویی می‌توان برای توسعه این محصولات، پروژه‌ای را در عرصه دارو راه‌اندازی کرد.

وی با اشاره به مزایا و ظرفیت‌های استان در عرصه شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید دارو و لاستیک، بیان کرد: با حمایت دولت و با تدابیر استاندار شاهد تحول و توسعه در بخش تولید و تجارت استان هستیم. اکنون صنعت استان همدان ۲۲ درصد رشد داشته است.

مدیرکل صمت استان همدان با اشاره به وضعیت ذخایر لیتیوم کشف‌شده در این منطقه، گفت: دو گواهی کشف در همدان صادر شده و صدور پروانه بهره‌برداری از آنها در حال پیگیری است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره‌ کل صمت استان، نیروگاه‌های خورشیدی و توسعه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، گیاهان دارویی و استخراج ماده مؤثره و تبدیل ظرفیت‌های شاخص معدنی و صنعتی استان به ثروت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های زیرمجموعه وزارت دفاع در استان همدان از دیگر مواردی بود که در این‌ نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • رشد اندک بهای سکه و ثبات قیمت نیم سکه در معاملات امروز
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز درآذربایجان‌ غربی